CSS3 Button Rollover Css3Menu.com

Lästips

Inte kan man koka soppa på en spik!

Denna bok är skriven av Karin Ekström, barnskötare. Karin var under flera år assistent till en pojke med autism och i boken beskriver hon sitt dagliga arbete under hans år på förskolan Pyramiden.

Boken visar hur viktig den omsorgspedagogiska kompetensen är för alla barn, inte bara barn med autism. Det handlar om att se individen och möta det enskilda barnet utifrån dess behov.

Boken är till nytta för alla som arbetar med barn samt för föräldrar till barn med autism. Men även politiker, tjänstemän, chefer och arbetsledare som vill öka sin förståelse bör läsa boken.

Boken kan beställas från BILDA FÖRLAG, Kundtjänst, Box 42 053, 126 13 Stockholm www.bildaforlag.se eller Kommunals “Kunskapslagret”


Tio år med Tomas

Tio år med Tomas berättar om en assistents arbete med en pojke på tidig utvecklingsnivå med autism.

Skriften kan beställas på tfn 0152-703 68 och kostar 50 kr.


Riksföreningens faktablad

Riksföreningen har gett ut en samling faktablad om autism och autism liknande tillstånd, olika metoder och utdrag ur vissa lagar. Samlingen kan beställas från riksföreningen.


Ett lättläst häfte om Euro, Europas nya pengar.

År 2002 byter elva länder i Europa ut sina pengar mot € (euro). Det är inte bestämt om Sverige ska byta ut kronor mot € (euro). Men det är ändå bra att lära sig om euro. Ett häfte kostar 50 kronor men beställer Du många kostar de andra 10 kr. Häftet kan Du beställa från Centrum för lättläst

order@llstiftelsen.se
Tel:08-640 70 90

 

Det finns också en studiehandledning till med många roliga tips på hur man kan lära sig om euro. Den beställer Du från:

Studieförbundet Vuxenskolan Ansgariegården
Heleneborgsgatan 7
117 31 Stockholm
Fax 08-668 28 20

 


Ändrad 17/04/10
© Autism & Aspergerförening Södermanland 2016